Bal door ring in basketbalwedstrijd

wedstrijden in sporthal de Bloemen. Daar treden de Sea Devils aan tegen de nummer 3, KTC uit Overveen. Uit ging het de mannen van coach Heerland niet voor de wind, maar thuis moet toch nog wat mogelijk zijn?

Het eerste kwart begint goed voor de neutrale supporter. Het spel golft op en neer en het is gelijk duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Halverwege het kwart staat het 5-6 via een driepunter van Geert en een goed schot van Mats. Maar daarna worden er steeds meer kansen gemist en mogen de Sea Devils zichzelf wel een complimentje geven over de manier waarop KTC niet aan de rebound mocht komen. Via een uitgelokte vrije worp van Steve en een tweede schot van Mats komt de eindstand op 8-10. Een matig begin.

foto-1

Driepunters schieten!

In het tweede kwart moet het dus beter. Maar het zijn de Overveenaren die het initiatief neemt en loopt, ondanks een schot van Geert en Tom, uit tot 10-22. De schoten gaan er bij de Sea Devils niet in, maar KTC komt er ook lastig doorheen. Ondanks dat de Overveenaren de voorsprong weten uit te breiden, is het bij rust wel duidelijk dat de Sea Devils niet zo makkelijk over zich heen laten lopen. Via een vrije worp van Tom en drie schoten, waarvan een prachtige dribbel door de verdediging van Mats, komt de ruststand op 19-23.

Het derde kwart begint sterk met een keurig schot van Vincent. Deze wordt gelijk tenietgedaan door KTC. Maar vanaf dat moment lijkt KTC de grip op de wedstrijd volledig te verliezen. Via een driepunter van Daan en een schoten van Mats komt het gelijk. Na wat gesjoemel van Vincent onder de bucket weet Mats de eerste voorsprong halverwege het derde kwart op het bord te zetten. KTC recht nog maar eens zijn rug en komt al snel weer over de Sea Devils heen. Maar vanaf dat moment begint het te draaien bij de Sea Devils. De defence staat goed en de rebounds worden gepakt. De schoten gaan erin en met een schot van Geert, 2 vrije worpen en een driepunter van Steve, een driepunter van Daan en nog een schot van Thijs eindigt het derde kwart in 40-32.

foto-3

Zo ziet een fout in de maak er dus uit.

De irritatie neemt duidelijk toe bij de Overveenaren. Ze worden slordiger en slordiger. Kansen en vrije worpen worden weggegeven door de uitspelende ploeg en de Sea Devils gaan er in rap tempo overheen. Er gebeurde van alle. Daan scoort nog een driepunter en Geert doet vrolijk mee met zijn broer. De irritatie van de Overveenaren vindt zijn logische conclusie als Geert nog even hardhandig wordt neergelegd. Als mooie afsluiter gaat een break van KTC helemaal verkeerd. Jeroen was nog niet terug in de defence. Hij krijgt de bal vrij aangespeeld en kan rustig voor het schot gaan. De wedstrijd eindigt in 62-45.