Het regent driepunters in Wieringerwerf

Uit wisten de Sea Devils niet voorbij Wiringherlant te komen. In Wieringerwerf werd het 87-50 in het voordeel van de Wieringers. Er zal nog veel moeten gebeuren willen de Sea Devils de thuiswedstrijd wel winnen.

Het is ook wel een eindje rijden voor een potje basketbal. Het is weliswaar voor de lol, maar Wieringerwerf. En echt groot is het ook niet. Als je niet oppast, rij je er zo langs en zit je in Friesland. Oppassen dus.

Oppassen, dat werd voor de wedstrijd nog regelmatig gezegd tegen de spelers. Oppassen voor de schoten, oppassen voor de driepunters. Oppassen en niet verslappen. En dat gaat ook nog best aardig.

In het eerste kwart staan de Sea Devils al snel voor. Via een driepunter van Steve Zeeman en Jeroen Hoffman stonden de Sea Devils er met 6-0 goed voor. De tegenstander had alle moeite met er doorheen komen. Dat zagen zij alleen niet als een heel groot probleem.

De kanonnen werden in stelling gebracht bij Wiringherlant. Na 5 minuten in het eerste kwart begon het bij een stand van 6-4 te regenen. Nu zou je denken, in een sportschool kan het toch helemaal niet regenen, nou mooi wel. Als regendruppels vielen de driepunters aan de kant van de Wieringers. Wout Doppenberg , Willem en Teun Jorink scoorde samen in de laatste 5 minuten van het eerste kwart al hun driepunters(6 driepunters) van afstanden waarvan ik dacht dat het onmogelijk was.

Na het eerste kwart stond het 24-16 voor de Wieringers. Namens de Sea Devils scoorden Jochem Post, Mats Wickenhagen, Thijs Engels, Daan en Geert Boske. Tussendoor was Rink Bakker nog trefzeker bij Wiringherlant.

De irritaties liepen op bij de Sea Devils. Zoveel driepunters in een kwart die er allemaal in gingen. De mannen uit Wieringen stonden er zelf ook van te kijken. Er moest dus wat gebeuren bij de Sea Devils, met name aan die driepunters. En dat leek nog aardig te lukken

Het tweede kwart begon gelijk weer met zo’n spat zuivere driepunter. Tijd om het plan in werking te stellen. De Sea Devils gingen verder naar voren verdedigen, waardoor er ruimtes in de verdediging ontstonden. De mannen van Wiringherlant waren niet vies om daar gebruik van te maken. Meerdere malen kwamen zij er nu doorheen en hadden de Sea Devils af en toe een fout nodig om onder de druk uit te komen.

Toch werd er over en weer lekker geschoten. Voor de neutrale toeschouwer was deze wedstrijd zeker de moeite waard. Mooi tempo en de schoten gingen er aan beide kanten in. Niet te vergeten, al 6 driepunters.

Het harde werk in de verdediging van de Sea Devils werd echter niet beloond. Bij rust stond het 42-31. Namens de Sea Devils waren Mats Wickenhagen, Daan Boske, Jochem Post en Thijs Engels trefzeker. Voor Wiringherlant werden Rink Bakker, Teun Jorink, Wouter Doppenberg Joost en Jan Miedema op het wedstrijdformulier bijgeschreven.

Jeroen Hoffman is er al helemaal doorheen, halverwege de match.

Na de rust was de scherpte helemaal weg bij de Sea Devils. Ze probeerde over te schakelen van zone naar mandekking. Teun Jorink van Wiringherlantkreeg het op zijn heupen en begon weer als een gek driepunters te schieten, en niet onverdienstelijk. Halverwege het derde kwart had hij er al drie inliggen. Aan de andere kant gingen er via Steve Zeeman, Thijs Engels en Geert Boske er drie tweepunters in. En dat was maar goed ook, want de laatste 5 minuten van het derde kwart was gevuld met defence en gemiste schoten.

Via Wouter Doppenberg, Kevin Dekkers, Willem Jorink en Joost Miedema stond er 62-40 op het scorebord aan het eind van het derde kwart. Voor de Sea Devils scoorde Geert Boske en Mats Wickenhagen, vrije worp na een Duracell actie om langs zij man te komen, nog.

Daan Boske zet aan voor een vrije worp

Aan het begin van het vierde kwart gingen de kopjes hangen bij de Sea Devils. De mannen van Wiringherlant hadden ook al niet het gevoel dat ze nog gingen verliezen en begonnen rare trucjes te doen en eigenlijk een beetje te dollen en de verdediging kon hier niet mee om gaan. Teun Jorink ging weer lekker driepunters schieten en de rest van het team wilde ook hun puntje mee pakken. Via Wouter Doppenberg, Sander Goldewijk en Joost Miedema liepen de Wieringers nog uit naar 87-50. Voor de Sea Devils scoorden Jeroen Hoffman, Steve Zeeman Geert en Daan Boske. Uiteindelijk scoorde Wiringherlant 15 driepunters.