Sea Devils komen te laat op stoom

Het is de Sea Devils niet gelukt om de overwinning tegen Schrobbelaar een goed vervolg te geven. Tegen Basketbal Vereniging Amsterdam gingen de mannen in het geel met 53-49 ten onder.

foto 1

Waarom zou je je wedstrijden spelen in een huis als je 5 minuten lopen een sporthal hebt?

Het duurde even voordat de verslaggever ter plaatse was. Als je op zoek gaat op Google Maps naar Basketbal Vereniging Amsterdam kom je bij een pittoresk huisje vlakbij de watertoren.

Halverwege het tweede kwart waren de mannen al een tijdje bezig en het ging al snel fout. De Amsterdammers begonnen sterk en de Sea Devils hadden duidelijk problemen met het veld. “Er is namelijk een verschil in de belijning tussen de dan Hogendorphal en de Bloemen,” verklaarde Zeeman.

Via scores van Hoffman, Zeeman, Jeroen Post en Engels haalden de Sea Devils het eind van het eerste kwart met een achterstand van maar 6 punten. De stand na 10 minuten was 17-11.

Foto 2

De Sea Devils haden alle moeite met de Amsterdammers

Het moest dus beter in het tweede kwart. Het moest scherper en er moest gewoonweg meer gescoord. Maar het waren de Amsterdammers die alweer aan het langste eind trokken. “We vonden de buckets niet echt,” treurde Zeeman over het spelverloop.

Toch wisten de Sea Devils de schade nog te beperken. Dit was vooral te danken aan de vrije worp-schutters van Amsterdam. Via Wickenhagen en Hoffman stond er bij rust 32-22 op het bord.

Er moest echt wat gebeuren. De rust werd gebruikt om het team weer wat scherper te zetten. En dat had zijn resultaat. De ballen gingen er niet meer in, maar de tegenstander had alle moeite om door de verdediging van de Sea Devils te komen.

Voor de Sea Devils scoorden Wickenhagen, en Boske. Aan het eind van het kwart stond er 41-34 op het bord.

20151010_183839

Tot drie punten terug gekomen met nog 5 minuten op de klok. Alles is nog mogelijk.

In de laatste kwart stond Wickenhagen op om er nog een echte wedstrijd van te maken. Hij kwam steeds naar binnen en lokte de fout uit met soms nog een score erbij. Via een geweldige alley-oop  kwamen de Sea Devils op 2 punten van de Amsterdammers. Er werd vol druk gezet, maar de Amsterdammers wisten toch na elke score van de Sea Devils de afstand te behouden.

De wedstrijd had alles in zich voor een krappe overwinning, was het toch de eerste helft die de Sea Devils de das om deed. Via Wickenhagen en Zeeman stond er 53-49 op het scorebord.

Zeeman, vorige week nog goed voor 23 punten, werd volledig de wedstrijd uitgespeeld. “Ik kende zijn spel al,” verklaarde Robin, zijn directe tegenstander, “dus ik probe
erde hem steeds af te stoppen. En dat is aardig gelukt.”