Sea Devils vissen achter het net tegen de Schrobbelaar

Siem op de vrije worplijn

Siem op de vrije worplijn

Tijdens een wedstrijd in de 4e klasse C Noord-Holland is het de Sea Devils niet gelukt om een sprong te maken inhet klassement. In het Universum te Amsterdam versloegen de Schrobbelaars de Sea Devils met 98 – 36.

Het was een strijd tussen het tweede team van Sea Devils uit Castricum tegen het vierde team van de Schrobbelaar. Volgens sommige waren het de ‘boeren uit de provincie’ tegen de uitwisselingsstudenten in Mokum. Maar een ding was na 4 kwarten zeker, de Sea Devils hadden nog last van de kater van de vorige dag.

Er waren veel klachten over het tijdstip. Half 2 zou te vroeg zijn om zaterdag überhaupt een wedstrijd te spelen. Vrijdagavond is immers een beruchte stapavond. Maar voor De Schrobbelaars golden andere regels. Donderdagavond is de beruchte studentenstapavond. Hierdoor speelden de Sea Devils tegen een nagenoeg fit team dat de wedstrijd volledig onder controle had.

Het ging eigenlijk in het eerste kwart al fout bij de Sea Devils. De verdediging stond te slapen bij bijna elke aanval van de Schrobbelaar. Al gauw stond er een verschil van 10 punten op het bord. Desalniettemin werd er met goede moed doorgespeeld door de Castricumse mannen en de verdediging herpakte zichzelf.

De Schrobbelaars hadden weinig verdediging nodig. Op een paar slinkse uitbraken van de Sea Devils na, hadden de buitenlandse studenten het spel onder controle. Ze konden zich bezig houden met andere zaken, zoals scoren. Na een vrij eentonig eerste kwart wisten de Sea Devils het verschil te beperken tot 18 punten. Maar de wedstrijd stond er niet aan dat dit verschil snel nog korter zou worden.

Het wedstrijdbeeld veranderde inderdaad niet en de Sea Devils vochten tegen de bierkaai. Tijdens het tweede kwart waren vooral kleine uitbraken van de Sea Devils tegen een storm van De Schrobbelaars, met als hoogtepunt de driepunter van Steve.

Het derde kwart volgde het wedstrijdbeeld zoals in het tweede kwart met nog een magistrale dunk van een van de spelers van de Schrobbelaar. Alweer was het vooral eenrichtingsverkeer en hadden de spelers van de Sea Devils een flinke kater in de verdediging. Een lichtpuntje, Yi Ming voegde zich eindelijk toe aan de selectie.

In het vierde kwart leek de 100 punten barrière erg dichtbij. Maar de Sea Devils lieten dit niet gebeuren. Ondanks de hoge druk wist Tom op het eind nog bijna een eretreffer te maken, maar deze miste hij net. Maar het maakte niet meer uit. De scheids floot af en de Schrobbelaars wonnen hun 10e wedstrijd van het seizoen, met de grootste cijfers van dit seizoen. En de Sea Devils? Die wisten totale vernedering te voorkomen door alles op alles te zetten door geen 100 punten tegen te krijgen.

Leave a comment